Bureau Beweeglijk

Met plezier leren | motiveren | doceren

Met plezier leren

Van een beetje een hekel

Wanneer leren met vallen & opstaan gaat, heb ik er eigenlijk een beetje een hekel aan. Herken je dat? Wie houd er nou van vallen? Je schaamt je toch soms dood? Het doet toch § %$&! pijn? Het opkrabbelen kost toch bakken met energie? Tenminste, ik doe het liever in één keer goed dan tien keer op mijn snufferd te gaan.

Naar je favoriete activiteit

Dat is precies wat ik dan ook graag voor jou wil bereiken. Wanneer je weet hoe je slim leert, ga je sneller vooruit, stap je apetrots door het leven, houd je energie over voor tien en leer je het liefste een leven lang.

Vooral voor opleiders

Vooral als docent, opleider, coach of trainer, is het belangrijk dat je weet hoe mensen het beste leren. Jij bent toch degene die ervoor zorgt dat dit veilig en krachtig gebeurt? Dan helpt het wel om precies die interventies toe te passen die daar maximaal aan bijdragen.

Net als een hardlooptraining

Ik vergelijk het meestal met een hardlooptraining. Lopen kunnen we bijna allemaal. Je holt naar de HEMA, haalt een paar gympen op en je loopt net wat sneller dan normaal. Sterker nog, dat kan zelfs zonder die gympen.

De kans op blessures is alleen best groot en na een paar keer heb je het misschien al gehad. Of  je loopt je misschien wel dik in het zweet, maar of je nu sneller gaat dan daarvoor? Dat is precies waarom je naar een hardlooptrainer gaat.

Als het goed is weet die alles over hoe je conditie opbouwt, hoe je spieren zich ontwikkelen en hoe je steeds sneller gaat lopen en eindeloze blessures vermijdt.

Zo zie ik het vak van docent, coach, trainer of opleider ook: jij bent degene die alles weet hoe mensen leren, zodat je weet op welke knoppen je moet drukken om dat veilig en krachtig te trainen.

Wat kan Bureau Beweeglijk voor je betekenen

In een gesprek, cursus, studiedag, workshop of leergang kunnen we onderzoeken hoe het brein werkt, hoe je slim leert, zorgt dat het beklijft en wat je hiervoor allemaal kunt inzetten. Hoe we het ook doen, we zorgen altijd dat het direct aansluit op jouw praktijk zodat je er na afloop direct mee aan de slag kan.